» » » Zilverlingen: het verraad of de beloning van taal?

Zilverlingen: het verraad of de beloning van taal?

Vrijdag 21/02 om 20u
Perdu, Kloveniersburgwal 86, Amsterdam


Vijfentwintig jaar na zijn debuut maakt Marc Kregting de som op in Zilverlingen – een onbeschaamd geretoucheerde keuze uit zijn columns en notities over taal.
‘De kinderen zijn wel geweest’. Zo opende 25 jaar geleden Marc Kregting zijn poëziedebuut ‘De gezel’ bij uitgeverij Perdu. Afkomstig uit de muziek zocht hij naar een taal waarin ritme en klank betekenis zouden moeten geven. Aan het begin van de eeuw verhuisde Kregting naar België en groeiden zijn twijfels over het idee correct Nederlands. Als tekstredacteur, festivalprogrammeur en taaldocent, maar ook als nieuwbakken vader, beleefde hij de sensatie steeds opnieuw woorden en grammaticale structuren te moeten leren.
Bij wijze van nieuw debuut verbrijzelde Kregting meer dan twee decennia columns en notities over taal voor ‘Zilverlingen’. Naar aanleiding van dit boek spreekt hij met Rosan Hollak over de grenzen van communicatie, en met Ivo Victoria over het narcisme van de kleine verschillen tussen Nederland en België. Ook draagt Timo Sterckx voor uit ‘De gezel’ en uit ‘Zilverlingen’, en laat horen wat radicalisering kan behelzen. Ten slotte geeft Kregting de Luther in hem ruim baan met enige stellingen over taal, waarop aanwezigen kunnen reageren.

Deuren open: 19:30u
Aanvang: 20:00u
Entree: €9 / €6 (korting)

Met: Marc Kregting, Rosan Hollak, Timo Sterckx en Ivo Victoria.