Vincent Geyskens (1971) woont en werkt in Brussel en is docent aan het KASK in Gent. Hij was achtereenvolgens resident in de Rijksakademie Amsterdam en het HISK Antwerpen. In 1997 werd hij geselecteerd voor de ‘Prijs Jonge Belgische Schilderkunst’ in Bozar.

Geyskens stelt tentoon in binnen- en buitenland (o.a. Bij Galerie Annette De Keyser en bij Envoy Gallery, New York). In de zomer van 2013 presenteerde het SMAK een solotentoonstelling van zijn werk.

het balanseer / auteurs / Vincent Geyskens

Vincent Geyskens’ werk bestaat uit schilderijen en collages, die steeds balanceren op de grens tussen het abstracte en het figuratieve. Zijn collages worden gekenmerkt door een directheid, door een spel met tekens dat autonoom bestaat naast het schilderwerk. (bron: sintlucasantwerpen)

Van Vincent Geyskens verscheen bij het balanseer Motril, Vrucht en Pose (2012) en Op Stijgend Vocht (2015), Het geslacht van de paling (2021) en KUIT NOG (2024).

het balanseer / uitgaven / Motril, Vrucht en Pose / Vincent Geyskens & Jan Op de Beeck / 2012 het balanseer / Op Stijgend Vocht / Vincent Geyskens / 2015