» » » » 'Onze Nietzsche' van Marc Kregting genomineerd voor Herman de Coninckprijs

'Onze Nietzsche' van Marc Kregting genomineerd voor Herman de Coninckprijs

UIT HET NOMINATIEVERSLAG:

Onze Nietzsche is een sterke, conceptuele en erudiete bundel. Met een ongekend rijk taal- en observeringsvermogen rijgt Kregting associaties, neologismen, referenties aan de actualiteit en alle denkbare cultuuruitingen aaneen. Het taalplezier dat hier vanaf spat, speelt soeverein met de behoefte van de lezer om van al die rijkdom aan stemmen en registers een geheel te maken.

Met de Herman de Coninckprijs bekroont Boek.be de beste poëzie van het afgelopen jaar. De 5 genomineerde dichtbundels die kans maken op de Herman de Coninckprijs 2016 zijn: Maarten Inghels met Nieuwe rituelen (De Bezige Bij), Marc Kregting met Onze Nietzsche (het balanseer), Ruth Lasters met Lichtmeters (Uitgeverij Polis), Bart Meuleman met Mijn soort muziek (Querido), Jeroen Theunissen met Hier woon je (De Bezige bij).

De vakjury van de 10de Herman de Coninckprijs wordt voorgezeten door Bas Kwakman (Poetry International) en bestaat verder uit Saskia Scheltjens (Faculteitsbibliothecaris Letteren en Wijsbegeerte, UGent), Jeroen Dera (letterkundige Radboud Universiteit, Nijmegen), Hilde Verbreuken (Radio 1) en Cathérine De Kock (De Standaard).

Uit elk van deze bundels maakt één gedicht kans op de Publieksprijs. Dat gedicht komt op de Gedichtendagposter, die je op Gedichtendag gratis in de deelnemende boekhandels krijgt. Hiervoor heeft Boek.be  jouw stem nodig. Midden januari start  de stemcampagne. Raadpleeg dan zeker de website: www.boek.be