» » » » 27/11: het balanseer flikt 't 'm weer! Presentatie najaarsaanbieding

27/11: het balanseer flikt 't 'm weer! Presentatie najaarsaanbieding

Op donderdag 27 november presenteert het balanseer haar najaarsaanbieding vol interessante Vlaamse en Nederlandse stemmen in het Brusselse deBuren.

Allen van harte welkom!


Donderdag 27 november 2014, 
19u30 – 21u00
deBuren, Leopoldstraat 6, 
1000 Brussel
Gratis, reserveren aanbevolen via deBurenAuteur Claude Krijgelmans en dichter Ben Zwaal lezen samen voor uit Schrappe Nelle, de nieuwe verhalenbundel van fenomeen C.C. Krijgelmans. Vintage Krijgelmans: kenmerkende zwarte humor in een steeds schitterende en unieke stijl. Het balanseer brengt tegelijk hulde aan deze 80-jarige auteur met de heruitgave van het weergaloze verhaal Ribbel met R: een sleuteltekst in het oeuvre van Krijgelmans én een hoogtepunt in de Nederlandse literatuur. Inleiding door auteur Matthijs De Ridder (Behoud de Begeerte, Rebelse Ritmes).

Bioloog en auteur Arjen Mulder stelt De Methode voor, een gedicht van electronicapionier en performer Dick Raaijmakers. Dit prozagedicht roept herinneringen op aan Wittgensteins Tractatus Logico-Philosophicus en de Tao-te Ching van Lao-Tzu. Dichterlijk en tegelijk met uiterste precisie beschrijft Raaijmakers hoe de mens met technische constructies omgaat, vol rake observaties die de lezer onverwachte inzichten bieden en die vaak ook bijzonder humoristisch zijn. Niet te missen!

Wat hebben Mongolië, Andy Warhol, Stevie Wonder, Nietzsche en Urbanus gemeen? Marc Kregting legt je graag de link uit in zijn meerstemmig poëzieproject Onze Nietzsche. Twintig jaar na zijn debuut geeft Kregting vier stemmen de vrijheid om de cirkel rond te maken: Kila & Babsie, Els Moors en F. van Dixhoorn. Een sprankelende woordsymfonie.