» » » Jaap Blonk op tournee met Ken je buren

Jaap Blonk op tournee met Ken je buren

Hoe goed kennen Nederlandse en Vlaamse lezers elkaars schrijvers? Onder de titel Ken je buren trekken zes auteursduo’s, telkens bestaande uit een Vlaamse en een Nederlandse schrijver, langs verschillende manifestaties en boekhandelspodia in Vlaanderen en Nederland. De tournee vindt plaats van vrijdag 30 augustus t/m zaterdag 7 september 2013 en brengt de rijkdom van de Nederlandstalige literatuur bij een breed lezerspubliek onder de aandacht. Elk duo gaat op zoek naar wat hen bindt, verbaast of uitdaagt, over de grenzen heen.

Dimitri Verhulst gaat in gesprek met Anna Enquist. Roderik Six presenteert Ilja Leonard Pfeijffer en vice versa. Dichters Mustafa Stitou en Herman Leenders brengen elkaars poëzie. Sylvia Vanden Heede toert in Nederland met Vos & Haas-tekenaar Thé Tjong-Khing, in Vlaanderen met jeugdschrijfster Bibi Dumon Tak. Jaap Blonk brengt een soundtrack bij striptekenaar Wide Vercnocke. Thomas Decreus en Rutger Bregman discussiëren over de toekomst van de vooruitgang.

Op 30 en 31 augustus en op 1 september toert Ken je buren van Middelburg (De Drvkkerij) via Amsterdam (Manuscripta, tijdens de Uitmarkt) naar Rotterdam (Boekhandel Polare). Op 6 en 7 september houdt Ken je buren halt in Vlaanderen in de boekhandels Passa Porta (Brussel), het Poëziecentrum (Gent) en De Groene Waterman (Antwerpen). Ken je buren sluit af met een middagprogramma tijdens de Antwerpse Boekenbeurs.

Meer info op de websites van het Letterenfonds en het Vlaams Fonds voor de Letteren.

Van Jaap Blonk verschijnt bij het balanseer eind augustus Klinkt, een verzameling van zijn beste klankgedichten in boek en CD.
Meer info over Jaap Blonk: www.jaapblonk.com