» » » Els Moors op tournee met Ken je buren

Els Moors op tournee met Ken je buren

Ken je buren laat Nederlandse en Vlaamse lezers kennismaken met elkaars literatuur. Hoe goed kennen Nederlandse en Vlaamse lezers elkaars schrijvers? Onder de titel Ken je buren organiseren de Taalunie, het Nederlands Letterenfonds en het Vlaams Fonds voor de Letteren dit najaar voor de derde keer een tournee met verwante Vlaamse en Nederlandse auteurs langs podia in Vlaanderen en Nederland.

De tournee brengt het kruim van de Nederlandse en Vlaamse letteren op het podium. Drie auteursduo’s, telkens bestaande uit een Vlaamse en een Nederlandse auteur, zorgen voor het nodige burengerucht in een boeiende mix van literaire genres. Dichter, non-fictie- of proza-auteur: in Ken je buren nemen oude rotten en aanstormend talent het voor elkaar op. Ze stellen elkaars werk aan het publiek voor en gaan op zoek naar grensoverschrijdende verwantschappen.

Elk duo gaat op zoek naar wat hen bindt, verbaast of uitdaagt, over de grenzen heen. Neske Beks en Els Moors (het balanseer) brengen een bijzonder en theatraal pleidooi voor het verkennen van de grenzen van de eigen seksualiteit en identiteit, Bernard Dewulf en Miek Zwamborn herkennen in elkaars werk een passie voor beeldende kunst en taal, en Ann Meskens en K. Schippers vertellen hoe een gemeenschappelijke fascinatie voor Jacques Tati uitgroeide tot een vriendschap. In Vlaanderen toert Ann Meskens met Joke Hermsen (o.a. Kairos en Stil de tijd) die in haar werk het maatschappelijke engagement niet schuwt. Presentator Friedl’ Lesage leidt het programma in goede banen.

Ken je buren trapt zaterdag 13 september a.s. om 16.00 uur af op het Read My World Festival in Amsterdam. De tournee voert voorts langs:

  • Nijmegen, Boekhandel Roelants; vrijdag 24 oktober, 14.00 uur
  • Zwolle, Boekhandel Waanders In de Broeren; vrijdag 24 oktober, 19.00 uur
  • Den Haag, Boekhandel Paagman; zaterdag 25 oktober, 14.00 uur
  • De Antwerpse Boekenbeurs; donderdag 30 oktober, 20.00 uur
  • Kortrijk, Boekhandel Theoria; vrijdag 31 oktober, 20.00 uur
  • Mechelen, Boekhandel De Zondvloed; zaterdag 1 november, 11.00 uur
  • Leuven, Boekarest; zaterdag 1 november, 20.00 uur

Het volledige Ken je buren-programma en bio’s van de deelnemende auteurs staan hier.

Volg Ken je buren op Facebook.

Van Els Moors verscheen vorig jaar bij het balanseer de gedichtenbundel Liederen van een kapseizend paard, dat eerder dit jaar zijn tweede druk kende.