» » » 16 dec – Pol Hoste in De Groene Waterman

16 dec – Pol Hoste in De Groene Waterman

Naar aanleiding van zijn nieuwe roman De verzwegen Boon treedt Pol Hoste in gesprek met Jeroen Theunissen, Frans Denissen en Matthijs de Ridder.

In dit gesprek wil Pol Hoste dieper ingaan op vragen die in De verzwegen Boon aan de oppervlakte komen – vragen over het literaire klimaat in Vlaanderen, over de betekenis van schrijven en schrijverschap. Hij geeft hierbij het woord aan de drie genodigden: waar staan zij met wat hen bezighoudt, hoe definiëren zij zich met hun standpunten, hun geschriften, hun duizend-en-een ideeën. Kortom: hoe ziet het literaire klimaat eruit dat zij zelf betekenen?


Donderdag 16 december om 20u
De Groene Waterman, Wolstraat 7- 2000 Antwerpen
www.groenewaterman.be
Graag verwittigen: info@hetbalanseer.be of groenewaterman@groenewaterman.be


Matthijs de Ridder (1979) publiceerde over o.a. Gaston Burssens, Willem Elsschot en Paul van Ostaijen. Hij recenseerde onder meer voor Yang, freespace Nieuwzuid en Ons Erfdeel, en is medeoprichter en redacteur van De Reactor en nY.

Jeroen Theunissen (1977) schrijft proza en poëzie. Hij publiceerde gedichten in Deus ex Machina en Dietsche Warande & Belfort, en was writer in residence van het tijdschrift Yang. In 2004 debuteerde hij met de roman De onzichtbare. In 2010 verscheen zijn laatste roman: De stolp.

Frans Denissen (1947) is schrijver van gedichten en romans, en vertaalde onder meer werk van Boccaccio, Sciascia en Baillon. In 2007 verscheen De vrouwen van Mussolini, een literaire biografie. In december verschijnt zijn vertaling van Gadda’s De leerschool van het lijden.

Van Pol Hoste (1947) verscheen onder meer De lucht naar Mirabel (1999), Montréal (2003) en Een dag in maart (2006). Hij ontving de Cultuurprijs van de Stad Gent, de Dirk Martensprijs en de Arkprijs van het Vrije Woord.