Vlaams auteur (1934-2022). Publiceerde in Nieuw Vlaams Tijdschrift en Randstad en in 1961 selecteert Ivo Michiels een romanfragment van De Hunnen voor de bloemlezing 13 Vlamingen.

Van hem verschenen verder: Messiah (Bezige Bij, 1961), Homunculi (Bezige Bij, 1967, Arkprijs van het vrije woord 1968), Spaanse vlieg! (Bezige Bij 1984) en de theatertekst Het Autonoom (Nieuwzuid, #16 jaargang 4).

Hij zag recent nog werk opgenomen in de toonaangevende bloemlezing De Nederlandse en Vlaamse Literatuur vanaf 1880 in 250 verhalen die werd samengesteld door Joost Zwagerman.

Boeiende inleidingen tot het werk van C.C. Krijgelmans zijn o.a. het voorwoord van Tandafslag (het balanseer, 2007) door Bart Vervaeck en ‘Neen, ik wil geen demente avant-garde auteur worden’ door Tom Van de Voorde in Yang 4.2001.

‘Ik ken een man die volgens mij de belangrijkste, interessantste schrijver is van, euh, na mij: die man komt niet aan de bak, die wordt zelfs niet meer uitgegeven. Claude Krijgelmans is dat. Een eminent auteur: interesseert zich zowel voor kunstmatige intelligentie als voor Hegel, noem maar op. Bij De Bezige Bij zijn ooit een paar boeken van hem verschenen, zonder succes. Voor Krijgelmans zou ik met plezier opzij gaan.’ Hugo Claus

‘Zeker is dat Krijgelmans een taalvirtuoos is, onuitputtelijk lijkt zijn fantasie in het bedenken van bizarre figuren en dito situaties.’ Cyrille Offermans


het balanseer / Krijgelmans / Tandafslag / De Hunnen / Patogeen Halogeen