» » » » Presentatie 'De weg naar Egypte' van Gertrude Starink

Presentatie 'De weg naar Egypte' van Gertrude Starink

Boekpresentatie:
‘De weg naar Egypte’ van Gertrude Starink

Gedurende dertig jaar werkte Gertrude Starink aan haar vijfdelige poëtische meesterwerk De weg naar Egypte, dat nu eindelijk in één band is verschenen. De strenge symmetrie, de klassieke poëtische taal en de mythologische sfeer maken Starinks poëzie tot één van de meest eigenzinnige en intrigerende oeuvres in het Nederlands. 
Dichteres Inge Braeckman brengt hulde aan het werk van Starink, gitarist Toon Callier (gitaarkwartet Zwerm) luistert de avond op met muziek van Fausto Romitelli. Allen van harte welkom!

Opgelet: de avond gaat niet door ten het huize van het balanseer, zoals aanvankelijk aangekondigd, maar wel in Netwerk / centrum voor hedendaagse kunst. Aansluitend vinden concerten plaats van Black To Comm / Christina Vantzou / Els Viaene. Bij aankoop van een exemplaar van De weg naar Egypte ontvangt u een ticket (waarde 10€) voor deze concerten. De presentatie zelf is gratis.

Vrijdag 4 mei 2012 – 20:00
Netwerk / centrum voor hedendaagse kunst, Houtkaai, 9300 Aalst
Gratis, reserveren aanbevolen: info@hetbalanseer.be
i.s.m. deBuren en Netwerk

Lees ook de recensie van Laurens Ham over De weg naar Egypte op deReactor.org

Op vrijdag 1 juni wordt De weg naar Egypte voorgesteld in het Amsterdamse Perdu. Meer info hierover binnenkort op deze site.