» » » » Boekpresentatie: Onrust van Dirk Lauwaert

Boekpresentatie: Onrust van Dirk Lauwaert

Onrust van Dirk Lauwaert bundelt essays over artistieke onderwerpen (zoals het werk van Ana Torfs, Dirk Braeckman en Koen van den Broek), intellectuele projecten (van Roland Barthes of Gilles Deleuze) en cultuurfilosofische thema’s (zoals de Dandy, het kunstonderwijs, de begeestering).

Uit de inleiding van Koen Brams:
‘Lauwaerts essays zijn inderdaad onthutsend omwille van de stilistische virtuositeit, de heterogeniteit van de onderwerpen en de bezwerende argumentatieve kracht die erin werkzaam is. (…) Een bundeling van Lauwaerts teksten brengt de bevestiging van deze uitzonderlijk brede eruditie. Roland Barthes, de academisering van het kunstonderwijs, Koen van den Broek, tekenen, de Dandy, Dirk Braeckman, de intellectueel: niet alleen deze onderwerpen komen aan bod in dit boek, maar ook nog tal van andere, als centraal thema, in de marge of als insert. Het meest verbazingwekkende is evenwel dat de lezer in elk essay wordt meegevoerd door iemand die zelf heel diep op het onderwerp is ingegaan.’

Dirk Lauwaert is publicist. Hij schrijft over mode, filmkostumering en stadsfotografie. Belangrijke eerdere publicaties zijn Affect/Afstand (1987), Artikels (1996), Lichtpapier – Teksten over Fotografie (2007) en Dromen van een Expeditie – Geschriften over film 1971–2001 (2006).

Boekverzorging: Stéphane de Schrevel
Pagina’s: ca. 240
ISBN: 978 90 79202 11 9
Prijs: 19,95€


De boekpresentatie vindt plaats op dinsdag 13 december, om 20u30, in Netwerk Aalst. De auteur geeft een lezing aan de hand van filmfragmenten. Meer info.

Radio Klara had naar aanleiding van de publicatie en filmvoorstelling een gesprek met de auteur: herbeluister (vanaf 46:48).