» » » Akerselva (LP) / Kristof Roseeuw, Heleen Van Haegenborgh, Jürgen De Blonde

Akerselva (LP) / Kristof Roseeuw, Heleen Van Haegenborgh, Jürgen De Blonde

Tussen 2004 en 2011 maakte Johan De Wilde stevige wandelingen langs de rivier Akerselva die de stad Oslo opdeelt in een westelijk en oostelijk stadsdeel. Van vier van die tochten maakte hij een fotografisch verslag.

Drie musici (Heleen van Haegenborgh, Kristof Roseeuw en Jürgen De Blonde) raakten gefascineerd door zowel de beelden als het boek en beslisten om een aanvullende compositie te maken. Deze fantastische en wonderbaarlijke nauwe samenwerking leverde een langspeelplaat op die de beelden vanuit zoveel nieuwe invalshoeken belicht dat het lijkt alsof de luisteraar de wandeling zelf en telkens opnieuw maakt, waardoor tijd en ruimte versmelten.


Recorded at Netwerk, center for contemporary art, Aalst, december 2012
Recorded, mixed and mastered: Karel De Backer
Artwork and liner notes: Johan De Wilde
Graphic design: Jeroen Wille
Limited edition of 200 copies – 180 g luxevinyl
Prijs: 20 €

Extra informatie

Tussen 2004 en 2011 maakte Johan De Wilde stevige wandelingen langs de rivier Akerselva die de stad Oslo opdeelt in een westelijk en oostelijk stadsdeel. Van vier van die tochten maakte hij een fotografisch verslag. De kunstenaar creëerde een abstractie, een suggestie, een in tijd en ruimte glijdende reeks beelden die bevolkt worden door achtergelaten voorwerpen en toevallige voorbijgangers die even de indruk wekken deel uit te maken van een verhaal om er bij het volgende beeld weer uit te stappen.

Hij aanvaardde dreiging, mentale en fysieke obstakels, minuscule gebeurtenissen om het merkwaardige gevoel te kunnen evoceren dat in zijn interpretatie zo nauw verbonden is met het leven zoals het zich aan ons voordoet. De verzameling beelden verscheen in 2012 als boek bij uitgeverij het balanseer.

  •  Beluister hier enkele minuten uit de plaat (soundcloud).

Jürgen De Blonde: electronic instruments and effects, microphone and amplifier
Heleen Van Haegenborgh: piano, inside piano
Kristof Roseeuw: double bass

In de pers:

aker005 aker007