» » » Abierto Cierra / Squizojam

Abierto Cierra / Squizojam

Na reeds een tiental jaren samengespeeld te hebben in wat ze Squizojam noemen, wilden Omar Grandoso en Agustín Martire in deze nieuwe cd-opname een aantal van de belangrijkste artiesten samenbrengen die ze in de loop der jaren in Buenos Aires ontmoet hebben.

Musici met ieder een eigenzinnige benadering van improvisatie. Met zowel akoestische als elektonische instrumenten (doch voornamelijk blaasinstrumenten).


Een productie van: het balanseer en Noseso Records (La Matanza, Buenos Aires)

Opname: Mariano Cuello, Ezequiel Arcidiácono, 13 december 2012, studio Casa Frida, Buenos Aires
Mixing: Omar Grandoso
Remastered: Sam Nacht, Estudio Libres
Prijs:  10 €

Extra informatie

Omar verwijst naar de begeleidende tekst van Bill Dixon bij diens plaat Vade Mecum wanneer hij de totstandkoming van deze opname verduidelijkt: ‘Indien één enkel iemand die betrokken is bij de realisatie van een project niet gelooft dat dit zal lukken, dan is dit project tot mislukken gedoemd’.

Het functioneel idee van dit project was de mogelijkheid vast te stellen dat een aantal musici die elkaar goed, weinig of zelfs totaal niet kennen, muziek kunnen creëren zonder enige andere voorwaarde dan het plezier samen te musiceren (en ‘plezier’ zou hier kunnen vervangen worden door ‘noodzaak’). In deze zin is er geen mislukken mogelijk, maar enkel ontmoeting en muziek.

Het resultaat is een verkennende invoeging van hedendaagse elektronische muziek in de contouren van de free jazz.

Met: Luis Conde, Nahuel Creche, Roberto Etcheverry, Gabriel Falciola, Omar Grandoso, Oscar Jaureguiberry, Ramiro Larrain, Agustín Martire, Sam Nacht

Beluister een fragment via deze link (vimeo).