» » » Motril, Vrucht en Pose / Vincent Geyskens en Jan Op de Beeck

Motril, Vrucht en Pose / Vincent Geyskens en Jan Op de Beeck

In de beeldcollages van Vincent Geyskens schuiven verschillende contexten door elkaar, een verknipping waarin de mogelijkheden van beeld en taal worden onderzocht. Ook in de teksten van Jan Op de Beeck laveert de lezer permanent tussen betekenis en verschuiving, tussen iets en nog iets anders.

In Motril komen tekst en beeld tot stand als reactie op elkaar, ze ontmoeten elkaar in hun lichamelijke, tegendraadse, vaak agressieve immanente kritiek.


Beelden: Vincent Geyskens
Tekst: Jan Op de Beeck
Vormgeving & zetwerk: Joris De Rycke
Fotografie: Richard Duyk, Joris De Rycke
Druk: New Goff, Gent
Oplage: 350 exemplaren
Afmetingen: ca. 270×210 mm
Pagina’s: 144
ISBN: 9789079202157
Prijs: 25 €

Extra informatie

Vincent Geyskens (1971) woont en werkt in Brussel en is docent in KASK Gent. Hij was achtereenvolgens resident in de Rijksakademie Amsterdam en het HISK Antwerpen. In 1997 werd hij geselecteerd voor de ‘Prijs Jonge Belgische Schilderkunst’ in Bozar. Geyskens stelt tentoon in binnen- en buitenland, bij o.a. Galerie Annette De Keyser Antwerpen, SMAK Gent en Envoy Gallery New York.

Jan Op de Beeck (1980) studeerde Germaanse talen in Leuven, Vrije Grafiek aan het KASK, en daarna aan het HISK. Hij maakt vooral tekeningen, publicaties, en ruimtelijk werk.


Recensies

  • Sam Steverlynck (De Standaard) en Thibaut Verhoeven (rekto:verso) over het werk van Vincent Geyskens
  • ‘Heeft hedendaags schilderen het aura van een zombie verworven?’: Inge Braeckman over  het werk van Vincent Geyskens op smakblog.be