» » » Wanen en Woorden / Harry Vaandrager

Wanen en Woorden / Harry Vaandrager

‘Misschien is het een wispelturige speling van de natuur, maar nu, onderuit gezakt in mijn heimwee, zuig ik mijn longen vol met wilde dromen, schuw ik, noem het naar believen profaan of sacraal, de eeuwige strijd tussen leven en dood, neem een loopje met oorzaak en gevolg, rek mijn humeuren uit en bezweer hier ter plekke geen woord meer te zullen schrijven. Uiteraard zou ik zeggen. Schrijven is rouwen, afscheid nemen. Mijn tijd verdoen met het luisteren naar voetstappen die zich verwijderen, verstomde stemmen aanhoren, kijken naar vergeelde beelden, leven in het voorbije, nee, geef mijn portie in het zweet mijns aangezicht maar aan een zwerfhond.’


Afmetingen: 13 x 20 cm
Pagina’s: 112
Prijs: 19,50 €
ISBN  9789079202645

Extra informatie

Een nieuwe dreun van Vaandrager! Wanen en Woorden is een existentiële roman met veel gevaarlijk scherpe kanten én zwarte humor.

‘Een roman vol kracht en talig vitalisme, die bruist van het leven in de beschrijving van de dood. En dan zijn er nog de altijd grappige en cynische oneliners, echte Vaandragers in mijn visie.’ Bart Vervaeck

‘Welkom in het gitzwarte maar ook tomeloos grappige universum van de Nederlandse auteur Harry Vaandrager. Hij deelt de argeloze lezer in deze nieuwe roman menig daverende dreun uit, in zinnen en alinea’s die knallen en sissen én het scabreuze verenigen met cynisme en vitalisme.’ Dirk Leyman in De Morgen (2/2020)


Harry Vaandrager (1955) debuteerde in 1978 met de dichtbundel Langs toendra’s (De Bezige Bij). In 2010 verscheen bij Nijgh & Van Ditmar Wat telt is van niets gemaakt – niet zozeer een voortzetting als wel een nieuw debuut, waarin klodders rouw op witte tegels druipen, de Maas zich aan de kaden bevredigt, een beul zijn biefstuk doorbakken eet, geblufte woorden verzuipen. Bij het balanseer verschenen eerder zijn romandebuut Aan barrels (2011 – in coproductie met Nijgh & Van Ditmar), de verhalenbundel Koprot (2013) en de romans Maskerade (2016) en ik wordt (2018 – in coproductie met In de Knipscheer)