» » » Sticky Drama / Dominique De Groen

Sticky Drama / Dominique De Groen

Winnaar van de Frans Vogel Poëzieprijs
‘Radioactieve planten dragen vrucht. Twee eilanden bloeden in elkaar leeg. Een ijsberg kotst zijn ingewanden uit. De permafrost ontdooit.  Sluimerende bacteriën ontwaken. Ontaarde levensvormen woekeren in een landschap van oerslijm en plastic. De heksen leggen de  Tarotkaarten. Een nieuwe boom des levens ontkiemt. Een kleverig drama kondigt zich aan. Nog vijf frames te gaan.
De oude dieren zijn schitterend in de nucleaire nacht.’

Prijs: 22 €
Pagina’s: 72
Afmetingen: 14 x 21 cm
ISBN: 978 90 792 026 07

Extra informatie

Dominique De Groen gaat na haar fel bejubeld debuut Shop Girl (het balanseer, 2017) flink tekeer in Sticky Drama.
“In die zin is Sticky Drama tegelijk een voortzetting van De Groens debuutbundel én een schakel in een evolutie. De bundel mist weliswaar de focus van Shop Girl, maar daar staat een breder en nog ambitieuzer project tegenover. En ondertussen blijft De Groen de magistrale beeldcombinaties aan elkaar rijgen, met een geheel eigen toon die de lezer doelbewust op afstand houdt maar onophoudelijk fascineert.” (Dirk De Geest op MappaLibri)

Dominique De Groen (1991) is dichter. Haar debuutbundel Shop Girl verscheen in 2017 bij het balanseer en werd genomineerd voor de  Poëziedebuutprijs Aan Zee. Haar werk wordt gepubliceerd in verschillende literaire tijdschriften en bladen: nY, De Gids, rekto:verso,  Samplekanon, Oote Oote, Collateral, Deus ex Machina… Ze post poëzie en beeldend werk op www.vulpix91.be. In 2019 won ze de Frans Vogel Poëzieprijs.

  • Bespreking door Dirk De Geest op MappaLibri (oktober 2019)