» » » Koprot / Harry Vaandrager

Koprot / Harry Vaandrager

‘In een trillende nevel hangt heimwee aan een waslijn te drogen. Degenen die ik vijf, tien en vijftien jaar geleden was, komen nu zoetjesaan samen. Ze willen allen leven, en in leven blijven. De jongen van elf, die wilde wonen in het kasteel dat hij uit legosteentjes had opgetrokken, geeft de tien jaar oudere, bezeten van de wil om Ovidius te overtreffen, een schop in zijn kruis. Allemaal zitten we met paperassen als blindgangers op schoot. Wachtend op de explosie.’

Alle personages in deze verhalenbundel lijden aan koprot. De koprot openbaart zich in hun staat van onthecht zijn en delirante stijl van spreken. Dit is krachtig proza met een beukend ritme. Alweer een zwarte literaire diamant van deze cultauteur!

 

Koprot is een coproductie met uitgeverij In de Knipscheer.


Boekverzorging: Danny Dobbelaere
Pagina’s: ca. 160
Afmetingen: 13,5 X 20 cm
ISBN: 978 907920 2195
Prijs: 17,50€

Extra informatie

Harry Vaandrager schrijft poëzie en proza. In 2010 verscheen bij het balanseer Aan barrels, zijn prozadebuut. De pers hierover: ‘Een afwijkende roman’ (Mark Cloostermans) ‘De grofheid van de taal, de brute kracht van de beelden en de walging van het bestaan spatten de lezer tegemoet.’ (Piet Gerbrandy)

Over Koprot: ‘De stilistische virtuositeit van Vaandrager is als een ontpoppend insect. We verwachten geen vlinders van Vaandrager, daarvoor is zijn wereld te duister, maar een insect met mooie vunzige geledingen moet tot de mogelijkheden behoren.’ (Christophe Van Eecke in De Leeswolf)

Koprot is een coproductie met uitgeverij In de Knipscheer.


  • Lees hier een voorpublicatie van het in Koprot opgenomen verhaal Doodloper.
  • Meer over Harry Vaandrager
  • Andere publicaties van deze auteur bij het balanseer: Aan barrels (2011) en Maskerade (2016)

Recensies