» » » De windbel / Lucas Hüsgen

De windbel / Lucas Hüsgen

Bas van Tongeren, hoofdpersoon van De windbel, is op de vlucht.
Is hij schuldig? Is hij onschuldig? Waar en wanneer begon zijn vlucht? Zoveel is zeker: in 2002 werkt hij in Seoul. Tevoren woonde hij enkele jaren in Brussel, maar zonder iemand wat te zeggen is hij vertrokken. In beide steden zijn liefdesrelaties pijnlijk misgelopen: herinneringen en duistere verlangens houden hem in de greep. En hij geeft niet op: voor nieuwe amoureuze mogelijkheden, opgeduikeld via internet, vertrekt hij naar de havenstad Yeosu. Hij beseft niet, dat hij zich daarmee in handen van Vrouwe Justitia begeeft – die zelf toevlucht neemt tot illegale middelen. Maar toch: op het eiland van een verbannen dichter biedt ze nog een sprankje hoop. Al moet je altijd goed uitkijken in de wouden…


Boekverzorging: Stéphane de Schrevel, Gent
Pagina’s: 240
ISBN: 978 907920 2171
In prijs opgeheven

Categorie: Tags: , ,

Extra informatie

“In De windbel trilt zowel inhoudelijk als vormelijk iets van de verlorenheid en kwetsbaarheid van een moderne existentie, losgeslagen in de onmetelijkheid van wat de globalisering genoemd wordt. Tegelijkertijd geeft de roman ook een stem aan het vage humanistische verlangen naar een inzicht dat tot verlossing zou kunnen leiden.” (Erwin Jans in De Leeswolf)

In een minutieuze en beeldende stijl onderzoekt De windbel een verstoorde geest. Tegelijk leest deze nieuwe roman van Lucas Hüsgen als een road movie, door Korea en virtuele werelden.

  • Een fragment uit De windbel als voorpublicatie op ooteoote.

Lucas Hüsgen (1960) publiceert poëzie, proza, essays en vertaalt Koreaanse en Duitse literatuur. In 2011 verscheen bij het balanseer de essaybundel Nazi te Venlo, bekroond met de J. Greshoff-prijs 2012 voor beschouwend proza.


Recensies


Boekpresentatie De windbel