» » » Vloekschrift / Arno Van Vlierberghe

Vloekschrift / Arno Van Vlierberghe

GENOMINEERD VOOR DE C. BUDDINGH’-PRIJS 2018

 

Vloekschrift is het residu van een kaalslag, het stoffige overschot van een experiment in complete ontvorming. De heersende logica is die van de woekering, de wildgroei. Anonieme netwerken dijen koortsachtig uit, nestelen zich diep in de genetische code van het paniekerige lichaam, het kanonnenvoer. Via kankercellen, duister goederentransport en ongeduldig kapitaal worden de grenzen van een genadeloze kill zone uitgestippeld. Een jachtveld van extreme machtsverhoudingen waarin vuile subjecten speuren naar leefbare vormen, verse methodes en, bovenal, wanhopige vitaliteit. ‘Geen werk, maar bezetting. Uitgesmeerd en blind beweeg ik me door de 24/7 op zoek naar rust.’

 

Extra informatie

Arno Van Vlierberghe (1990) is dichter. Hij leeft, woont en werkt in Gent. Zijn werk verscheen her en der, offline en online. Vloekschrift is zijn debuutbundel. In 2022 verscheen zijn tweede bundel bij het balanseer: Ex Daemon.


‘Weinig dichters komen zo ketterend de poëzie binnen als de Vlaamse debutant Arno Van Vlierberghe. Zijn Vloekschrift is een manifest tegen de huidige samenleving en tegen alle poëzie die op veilig speelt.’ (Paul Demets in De Morgen)

‘Arno Van Vlierberghe makes an impressive entrée into the poetry scene in the Low Countries with his first collection Vloekschrift, nominated for the C. Buddingh’-prize for the best debut volume of verse.’ (Patrick Peeters on Poetry International Web)


  • Bespreking van Jeroen Dera in De Standaard Der Letteren (05/01/2018)
  • Geluidsmateriaal van Arno Van Vlierberghe op het digitaal platform Paukeslag
  • Recensie door Marieke Winkler op deReactor.org (01/04/2018)
  • Recensie door Paul Demets in De Morgen (23/05/2018)
  • “Deze tijd heeft er weer een belangrijke kritische getuige bij.” > Dirk De Geest op MappaLibri (juni 2018)
  • “New Belgian Voices”, Patrick Peeters on Poetry International Web (oktober 2018)

Ontwerp: Oliver Ibsen
Druk: Graphius, Gent
Afmetingen: 13 x 21 cm
Pagina’s: 48
1e druk: november 2017 / 2e druk: januari 2018 / 3e druk: april 2018
ISBN 9789079202492

17,50 €