» » » Obelisque / Obe Alkema

Obelisque / Obe Alkema

GENOMINEERD VOOR DE C. BUDDINGH’-PRIJS 2019

‘Ik veracht hem nog steeds, dat hij zich zo liet naaien. Met de kennis dat we in de eeuw van het delen leven, kruip ik weg in de veilige details. Mijn bewegingen dragen bij aan de tijd die me zal herinneren, waarin ik oplos. Te veel en te weinig. Een aanhoudend opnieuw zinken van de Titanic. Het kind in ons voorgeprogrammeerde lichaam. De uitgestippelde productie volgen. Niets draagt bij, niet de opleukende details, niet het dreigende verlangen, de feesten.’


Vormgeving: Oliver Ibsen
Afmetingen: 30×21 cm
Pagina’s: 160
ISBN: 978 90 792 025 46
Prijs: 22 €

Extra informatie

ICYMI: Obe Alkema gaat een stapje verder dan Narcissus en plonst zonder aarzelen de poel des verderfs in, gerestyled tot jacuzzi met ingebouwde champagnekoeler. De heilige Vinex geeft mee. Alles en niets bevredigt hem. Hij herkent de opengetrokken blikken celebrities, maar vooral zichzelf. De zelfontspanner. Tussen vervoering en ongemak ensceneert hij zijn biecht, ruilhandel en traktaties. Kijk weg. (Het decorum) Kijk naar mij. (Sterren springen) Het resultaat is OBELISQUE: een collectie bewogen selfies. Houdoe, Heleen.


‘(E)en gedurfd statement dat me aan het denken zet over wat poëzie is, en wat haar begrenzingen zijn.’ (Alfred Schaffer in De Groene Amsterdammer)

‘Obelisque is geen alle menselijke hoop uitdovende glossy in de overvolle wachtkamer van een geneesheer. Alkema zet alle middelen in om de verwarring, aantrekkingskracht en complexiteit van het leven als millennial te beschrijven.’ (Hans Puper op Meander Magazine)


Obe Alkema (1993) publiceerde in de afgelopen jaren in/op diverse bladen/platforms. OBELISQUE is zijn debuutbundel.