» » » Patogeen Halogeen / C.C. Krijgelmans

Patogeen Halogeen / C.C. Krijgelmans

“De acht verhalen die C.C. Krijgelmans onder de titel Patogeen Halogeen bij elkaar brengt, zijn broers en zussen van het dozijn dat in 2007 verscheen onder de titel Tandafslag. Ze ontstonden grotendeels in dezelfde periode (2001 en 2003), maar werden voor deze bundel opnieuw bekeken en hier en daar herschreven. Het resultaat is even verrassend en fris als bij Tandafslag. De volstrekt unieke taal die Krijgelmans ontworpen heeft, stuurt de lezer telkens nieuwe kanten op.”


Boekverzorging: Danny Dobbelaere (Grafijn, Gent)
Lettertype: DTL Documenta
Druk: Cultura, Wetteren
Pagina’s: 183 – ingenaaid
Afmetingen: 12,5 x 20 cm
ISBN: 978 90 79202 03 4
Prijs: 22,50 €

Extra informatie

“Eenvoudig gezegd, toont deze bundel in een uitgesproken muzikale taal de vele paradoxen van het verlangen. De vorm van de taal sluit perfect aan bij de inhoud: het is de taal van het verlangen. De taal als verleiding en verschrikking. De erotiek van de taal mag dan een van de meest misbruikte slogans in de literaire wereld zijn, hier is hij voor één keer volledig op zijn plaats.”

“Als de lezer Krijgelmans’ verhalen over vrees (Thanatos) en vlees (Eros) tot zich neemt, zal hij of zij ontdekken dat die niet half zo moeilijk zijn als ze op het eerste gezicht lijken. Bij elke blik die je op Patogeen Halogeen werpt en bij elke nieuwe lectuur blijken de verhalen nog rijker, inventiever, grappiger én afgrondelijker dan je gedacht had.”

Bart Vervaeck in ‘De Verleiding van de afgrond’, het voorwoord van Patogeen Halogeen.


Recensie

  • ‘Vrom… Vram… Vrim…’ door Hans Demeyer in De Leeswolf

En verder

  • VPRO-dossier over C.C. Krijgelmans met interview en lezing door de auteur. lees meer