» » » Nachtprogramma / Kathrin Röggla

Nachtprogramma / Kathrin Röggla

“Urenlang al, zo leek het haar, niets dan wegenwerken, afgesloten afritten, flessenhalzen, en daarachter alleen maar bos, Duits bos, dat met een constante snelheid van 120 km/h een bijna grafisch uitzicht kreeg. Je kon je nauwelijks voorstellen dat er ergens nog dorpen bestonden of zelfs steden.”


320 pp.
13 × 21 cm
ISBN 9789079202768

€ 24,50

Extra informatie

In Nachtprogramma licht de Oostenrijkse Kathrin Röggla de werkelijkheid uit haar hengsels. De in­genieus in elkaar hakende verhalen in deze bundel tonen onze op groei en efficiëntie gerichte wereld in al haar onbehaaglijkheid, voortdurend zwenkend tussen het banale en het surreële, tussen de obstinate herhaling en de inbreuk van het radicaal onverwach­te. Röggla’s universum wordt beheersd door desoriëntatie en miscommunicatie.

Niets ontglipt aan de vermurwende greep van Röggla, de grote ontregelaar – zelfs de taal niet.


Röggla is een van de be­langrijkste stemmen in de hedendaagse Duitstalige literatuur. In haar romans, theaterteksten, hoorspe­len en essays werpt ze een allesverzengend licht op onze door crisis geplaagde samenleving. Haar eigen­zinnige oeuvre werd al meermaals bekroond, o.a. met de Alexander­ Sacher­-Masoch­-Preis, Arthur­-Schnitzler­-Preis, Italo­-Svevo­-Preis, de Wortmeldungen­-Literaturpreis en de Österreichische Kunstpreis für Literatur (2020).


Vertaald uit het Duits door Jan Ceuppens en Iannis Goerlandt.