» » » Op Stijgend Vocht / Vincent Geyskens 2e druk

Op Stijgend Vocht / Vincent Geyskens 2e druk

“Bij Vincent Geyskens is taal eigenlijk verf. Hij knijpt flink in de tube en schildert, niet te benauwd, zijn innerlijk panorama. Dan weer ruw, dan weer glad, dan eens in bonte kleuren, dan eens in schemertinten. Steeds in resolute streken. Zo verveelt de lezer zich niet en komt hij van de ene diepte in de andere vlakte terecht. Kijkend, zich verbazend, zich herinnerend.” (Bron: deboekhouding)


Zetwerk & cover: Joris De Rycke
Afmetingen: 14 x 21 cm
Pagina’s: 30
ISBN: 978 90 792 0233 1
Prijs: 15 €

Extra informatie

Op Stijgend Vocht is het literaire debuut van kunstenaar Vincent Geyskens. In de traditie van het modernistische lange gedicht verkent het in een heterogene, gebroken taal mythes en fantasieën in de marges van onze cultuur.

De basale gulp, het opzichtige of net onopvallende detail, schijnbaar ondoordringbare couleur locale, verdichte scènes, volkswijsheden, gezegdes en gebabbel worden ons in een veelstemmige montage en onverbiddelijke kadans teruggekaatst. Er zit niets anders op dan het moeras te contempleren waar we met onze beide voeten in staan.
Met een beeld van Jan Op de Beeck.


Vincent Geyskens is docent aan het KASK in Gent. Hij was resident in de Rijksakademie Amsterdam en het HISK Antwerpen. In 1997 werd hij geselecteerd voor de ‘Prijs Jonge Belgische Schilderkunst’ in Bozar. Geyskens stelt tentoon in binnen- en buitenland (o.a. Bij Galerie Annette De Keyser en bij Envoy Gallery, New York). In de zomer van 2013 presenteerde het SMAK een solotentoonstelling van zijn werk.

Jan Op de Beeck studeerde Germaanse talen in Leuven, Vrije Grafiek aan het KASK, en daarna aan het HISK. Hij maakt vooral tekeningen, publicaties, en ruimtelijk werk.

Van Vincent Geyskens verscheen eerder bij het balanseer Motril, Vrucht en Pose (2012; beeldcollages, met tekst van Jan Op de Beeck)