» » » Onze Nietzsche. Catechismen / Marc Kregting (Uitverkocht)

Onze Nietzsche. Catechismen / Marc Kregting (Uitverkocht)

Genomineerd voor de Herman De Coninckprijs 2016.

Wat hebben Mongolië, Andy Warhol, Stevie Wonder, Nietzsche en Urbanus gemeen? Marc Kregting legt je graag de link uit in zijn meerstemmig poëzieproject Onze Nietzsche. Catechismen.

Twintig jaar na zijn debuut geeft Kregting vier stemmen de vrijheid om de cirkel rond te maken. Zij maken zich ook los van het papier en zijn te beluisteren op bijgevoegde op CD – met de stemmen van Kila & Babsie, Els Moors en F. van Dixhoorn.


Eerste druk 2014
Boekverzorging: Gestalte
Pagina’s: 64 + CD
Afmetingen: 21 x 11 cm
ISBN: 9789079202270
Prijs: 19,50 €


Tweede druk 2016
Boekverzorging: Gestalte
Pagina’s: 48
ISBN: 9789079202409
Prijs: 15 €

Extra informatie

“Marc Kregting werpt ons een orkaan toe van verhaspelde aforismen, gefragmenteerde cultuurreferenties en ronduit hilarische zin- en woordcombinaties. Hij laat je zakken in een bodemloze zoektocht door dissociatieve verbindingen waarbij de uitingen hoogstens pretenderen iets met elkaar te maken te hebben.

Door inhoudelijke verbanden en syntactisch correcte constructies wekt de tekst de impressie dat er werkelijk iets verteld wordt. Alleen lijkt elk woord vervangen door een ander en transformeert het onderwerp van zin tot zin. Meer dan een montage lijkt het alsof Kregting los door taal knipt.” (Maarten Luyten in Meerkat Magazine)

Onze Nietzsche werd genomineerd voor de Herman De Coninckprijs 2016.

Bekijk hieronder de video door Nikolaas Demoen met een improvisatie door gitarist Joris Vercammen, zoals te zien was tijdens de presentatie/ uitvoering/voordracht van Onze Nietzsche in het Gentse Poëziecentrum.