» » » Liederen van een kapseizend paard / Els Moors (Uitverkocht)

Liederen van een kapseizend paard / Els Moors (Uitverkocht)

In Liederen van een kapseizend paard, de tweede dichtbundel van Els Moors, verschijnt de werkelijkheid opnieuw als een aaneenschakeling van lichamen onder hoogspanning. Aan de hand van absurde details en een bevreemdende logica onderzoekt Moors op een luchtige, maar ook beklijvende toon de grenzen van haar denken op. Haar gedichten bieden geen houvast: wat overblijft is een wereld waarin taal de hoofdrol speelt. Liederen van een kapseizend paard is een krachtige en imponerende bundel.


Omslag: Herman van Bostelen
Pagina’s: 64 pp. (paperback)
Afmetingen: 150 × 200 mm
1e druk: november 2013 / 2e druk: juli 2014
ISBN: 9789079202232
Prijs: 17,50 €

Liederen van een kapseizend paard is een co-editie met de Nederlandse uitgever Nieuw Amsterdam.

Extra informatie

“In een niet door leestekens belemmerde stroom zichtbaar binnenstebuiten gekeerde gedichten geeft Els Moors een inkijk in de zwalpende ziel van hartstochtelijk zoekende en fatalistisch mijdende bewoners van deze aardkloot; bewoners die de dichter op de huid zitten.” (Kurt Snoekx in Agendamagazine)

“Dit is poëzie van een hypersensitief, redenerend lichaam, dat zich een weg baant door de wereld en op de been probeert te blijven, zonder veel houvast.” (Frank Keizer op Samplekanon)

Els Moors (1976) woont en werkt in Brussel. Haar met lof overladen poëziedebuut Er hangt een hoge lucht boven ons werd genomineerd voor de C. Buddingh’-prijs en bekroond met de Herman de Coninck Poëzieprijs. De Groene Amsterdammer schreef erover: ‘Met Er hangt een hoge lucht boven ons toont Els Moors dat ze een van de grootste talenten is binnen de nieuwe Nederlandstalige poëzie.’ Van haar hand verschenen ook de roman Het verlangen naar een eiland en de verhalenbundel Vliegtijd. Vanaf 2018 volgt Els Moors Laurence Vielle op als nieuwe Dichter des Vaderlands.


  • Bekroond met de J.C. Bloem-poëzieprijs 2015. lees meer
  • Bekroond met de Prijs Letterkunde van de Provincie West-Vlaanderen. lees meer
  • Genomineerd voor de Herman de Coninckprijs. lees meer
  • Genomineerd voor de Hugues C. Pernathprijs 2015. lees meer
  • Franse vertaling door Kim Andringa bij uitg. Tétras Lyre. lees meer
  • Duitse vertaling bij Brueterich Press.

 

het balanseer / uitgave / Liederen van een kapseizend paard / Els Moors / 2013 het balanseer / uitgave / Liederen van een kapseizend paard / Els Moors / 2013