» » » Klinkt / Jaap Blonk (Uitverkocht)

Klinkt / Jaap Blonk (Uitverkocht)

Klinkt verzamelt de beste klankgedichten van Jaap Blonk uit de laatste dertig jaar, met het accent op het werk dat zich op de Nederlandse taal baseert. In Klinkt wordt gespeeld met de taal, ze wordt uiteengerafeld, anders in elkaar gezet, of er worden fantasietalen ontwikkeld – zoals het Onderlands – die als Nederlands klinken.

Klankpoëzie is poëzie om te horen. Deze uitgave bevat daarom twee cd’s waarop de hele bundel te beluisteren is. In deze opnames combineert Blonk zijn stem vaak met avontuurlijke elektronische geluiden. Fenomenaal luisterplezier!


Boekverzorging: Jeroen Wille & Ruud Ruttens
Pagina’s: 80 pp. (hardcover) + 2 CD’s
Afmetingen:  160 × 235 mm
ISBN: 9789079202225
Prijs: 29,95 €

Categorieën: , Tags: , ,

Extra informatie

“(…) Maar dat knorren dan, waar hoort dat? En waar past nog dat geklapper? Wordt het niet wat veel getetter? Sluit uw horen dan. U sluit uw oren, dat probeert u. Maar het gaat niet. Overal is horen. En aan alle ramen klopt het, van uw oorhuis. Rammelt aan de hoorpoort links en rechts. Uw oren tuiten van gebruis. Het kraakt in alle voegen van uw hoorgestel. Uw hoofd brult heel en al en davert in de botten. Baf! Een heerlijke knal. En lekker boem! Het dondert u van binnen. Hoe zalig het gillend giert. Razend buldert. Hamerend bonkt. Pets! Pats! Wat een genot. Klets! Klats! Een schetterend tumult. Een goddelijk kabaal dat in u schatert. Tekeer! Extase dreunt en beukt. Hoe krijst en jankt en galmt en loeit het in het paradijs van klank waarin u luistert. U hoort! U hoort, u hoort geluid! Geluid.”

Jaap Blonk (Woerden, 1953) is componist, performer en dichter. Hij maakte wereldwijd furore en werkte samen met vele musici in de hedendaagse en geïmproviseerde muziek. website van Jaap Blonk

‘Als dichter slaat hij de klank van het woord hoger aan dan de inhoudelijke betekenis. Maar dat hij met deze abstracties het complete palet aan emoties, van humor tot ontroering, weet te beroeren, is ronduit knap.’ (Rudie Kagie, Vrij Nederland)