» » » De kat van de muziekschool / F. van Dixhoorn

De kat van de muziekschool / F. van Dixhoorn

Na zeven bundels waarvan de laatste, Verre uittrap, in 2017 verscheen, komt F. van Dixhoorn nu bij het balanseer met De kat van de muziekschool. Het is een voortzetting van zijn eerdere werk met qua vorm en inhoud een eigen logica. 

Extra informatie

De kat van de muziekschool bestaat uit zes velden met flarden van zinnen die klinken, of die de dichter denkt. Er is een complex met velden, er zijn verstandhoudingen en misverstanden. De dichter schetst de ruimte; de lezer vindt hier zijn eigen werkelijkheid.

Op zoek naar de kat gaan de gedachten alle kanten op – behalve naar de kat.


F. van Dixhoorn debuteerde in 1994 met de bundel Jaagpad / Rust in de tent / Zwaluwen vooruit bij De Bezige Bij. Deze werd bekroond met de C. Buddingh-prijs. In 2007 won hij de Awater Poëzieprijs voor Twee piepjes, een bundel die het jaar daarop ook werd genomineerd voor de Ida Gerhardt Poëzieprijs. In 2013 werd de bundel De zon in de pan genomineerd voor de VSB Poëzieprijs. Zijn tot dan toe gepubliceerde werk verscheen onder de titel Séries bij Le blue du ciel in Coutras (2009), in vertaling van Kim Andringa.


Zes velden, zes katernen, één gedicht.
In foedraal 16 × 20 cm
ISBN 9789079202997
€ 25,00

Verschijnt op 24 maart 2024

Koppelverkoop!
Pre-order De kat van de muziekschool samen met Het doel van de opticien voor €40 i.p.v. €48