» » » Tekstbestanden / Sven Vitse

Tekstbestanden / Sven Vitse

De titel Tekstbestanden klinkt niet erg oorlogszuchtig: geen overtrokken statements en sensationele retoriek, wel geëngageerde, diepgaande en soms ook speelse analyses van een gedreven lezer. Deze essaybundel verraadt een grote sympathie voor het zoekende, experimenterende proza, dat onverstoord de rijkdom van de taal en de geest exploreert.


Boekverzorging: Danny Dobbelaere (Grafijn, Gent)
Lettertype: DTL Documenta

Druk: Stevens Print, Merelbeke
Pagina’s: 235 – ingenaaid

Afmetingen: 13,5 x 21,5 cm
ISBN: 978 90 79202 05 8
prijs: 19,95 €

Categorie: Tags: , ,

Extra informatie

In een heldere stijl volgt Vitse het grillige pad van auteurs uit het recente verleden, zoals Willy Roggeman en Daniël Robberechts, maar ook van jongere schrijvers als Lucas Hüsgen en Marie Kessels. Deze leeshouding leidt ongewild ook tot aanvaringen met romans die misschien te voorbarig tot hedendaagse klassiekers worden uitgeroepen.

De tijd van confrontaties mag dan al voorbij zijn, het pleidooi voor kritisch en ruimdenkend lezen blijft zonder meer urgent.

“In Tekstbestanden neemt Vitse de lezer mee op boeiende verkenningstochten in de literatuur(kritiek).” Hans Demeyer in De Leeswolf

“Deze teksten dwingen bewondering af door hun vlotte leesbaarheid, hun gedetailleerde analyse, hun gedegen bewijsvoering en hun boeiende invalshoeken en vergelijkingspunten.” Patrick Peeters in de Poëziekrant


Interview met Sven Vitse over Tekstbestanden, door Peter Wullen op Cutting Edge


Recensies